enfrdeitpt
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

premsaLa iniciativa dóna feina a persones amb risc d'exclusió.
Una porta natural d'accés a les muntanyes de Prades. Aquest és el valor paisatgístic i estratègic de la finca de Mas de Forès d'Alcover, que és propietat de l'Ajuntament des de l'any 2001. Ho publica el punt.cat

A causa de l'indubtable potencial de l'espai, l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Tarragona han engegat un projecte que té com a objectiu arreglar-ne els camins, restaurar les zones degradades de les cent hectàrees de bosc que envolten la casa i millorar la imatge del jardí colonial de la propietat, on s'afavorirà la fauna salvatge. La iniciativa dóna feina a set persones del Centre Especial de Treball de la Fundació Ginac que tenen alguna discapacitat o malaltia mental. En aquest sentit, el president de la Diputació, Josep Poblet, va recordar ahir que el pla permetrà assolir dues finalitats: integrar laboralment col·lectius en risc d'exclusió social i iniciar activitats econòmiques al territori, a més de potenciar el turisme a l'indret i dur-hi a terme agricultura ecològica i classes d'educació ambiental.

La finca està situada a la vall del riu Glorieta i ha estat inclosa per la Generalitat en el Catàleg de forests d'utilitat pública. A l'emplaçament hi ha un mas on resideixen quatre membres de la Fundació Ginac que s'encarreguen de la vigilància i el manteniment de la zona, un molí d'oli i un celler. Just a l'entrada, també hi ha un conjunt de tres molins paperers: unes edificacions industrials de final del segle XIX que actualment estan fora de servei.

D'altra banda, i pel que fa als canvis que hi haurà a la resta de terreny, es netejaran les canalitzacions i es catalogaran les plantes, s'eliminaran les espècies invasores com ara l'ailant i l'acàcia de l'àrea boscosa, s'obriran i se senyalitzaran itineraris, es recuperaran antigues arbredes de fruiters i també es donarà vida a un hort amb finalitats didàctiques.
27/07/11 02:00 - Alcover - G. Pladeveya