enfrdeitpt
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
premsaRallyRACC 2011: De terra i asfalt, amb molts trams nous

El RACC ha donat a conèixer, mitjançant una presentació oficial a la Diputació de Tarragona, el recorregut que caracteritzarà el 47 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2011, que es disputarà del 20 al 23 d'octubre en aquesta demarcació, sent la penúltima prova del Campionat del Món, a més de puntuar per als certàmens PWRC i SWRC, fet pel qual s'espera una inscripció significativa.

L'itinerari d'aquesta edició 2011 presenta moltes novetats que es detallen en el dossier adjunt i que, com a resum, es concreten en:

-El RallyRACC segueix sent una prova d'asfalt, però el caràcter mixt terra-asfalt del primer dia pren força i protagonisme. Dues passades a un tram de terra completament nou de 25,7 km (Pesells), altres dues a un de mixt amb dues terceres parts dels seus 18,5 km també noves (Les Garrigues), i el complicat tram mixt de 35,9 km que obria la cursa de 2010 (Terra Alta), amb cinc canvis de terreny, configuraran un primer dia realment selectiu i incert, una evolució tant o més important que el canvi que es va iniciar un any abans.

-La resta de trams del segon i tercer dia són tots d'asfalt, tres de diferents diàriament als quals els participants donaran dues passades.

-El segon dia conté El Priorat, que amb els seus 45,97 km és el tram d'asfalt més llarg del mundial i el segon en longitud de tot el WRC. Els altres dos trams són nous. Riba-roja d'Ebre (12,27 km) i Punta de les Torres (13,53 km).

-El tercer dia es preveu decisiu. Els participants hauran de fer front a una jornada amb especials totes elles conegudes de la passada edició, però no per això exemptes de dificultat: Santa Marina (26,51 km), La Mussara (20,48 km) i Coll de la Teixeta (4,32 km), aquest últim donant punts a part en ser el denominat Power Stage.

-El shakedown o tram de proves del RallyRACC serà el mateix de la passada edició. Comptarà amb 2,940 kms mixtos (970 metres de terra i 1.970 d'asfalt) i se situarà a la zona d'Emprius, en el propi centre urbà de Salou.

-En total, el ral·li consta de 9 trams diferents. L'itinerari és d'1.589,90 km dels quals 406,52 seran contra el crono.

Amb el conveni territorial de col·laboració per a la celebració del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA entre totes les parts implicades ja signat, la presentació de l'itinerari ha reunit a: Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Pere Granados, alcalde de Salou en funcions; Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç de Tarragona; Enrique Fontecha, codirector de PortAventura; Patrick Torrent, subdirector de l'Agència Catalana de Turisme; Enric Cucurella, vicepresident del RACC; i Aman Barfull, director del RallyRACC que ha desglossat tots els detalls del recorregut d'aquesta nova edició que ja està en marxa.

S'acompanyen dues fotografies de l’acte de presentació del RallyRACC a Tarragona. A les fotos apareixen les següents persones: Albert Abelló, Patrick Torrent, Enric Cucurella, Josep Poblet, Pere Granados i Enrique Fontecha.

Tota la informació sobre l'itinerari del RallyRACC 2011 i els mapes amb els trams estan disponibles en el web oficial de la prova: www.rallyracc.com.