enfrdeitpt
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

xerradaassociacio0001 El passat dimecres dia 28 d'octubre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament va tenir lloc una Xerrada informativa sobre Associacions, amb l’assistència d’un nombre de persones que era representatiu dels diferents sectors. L’explicació va anar a càrrec d’Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

El tema principal de la xerrada era l’exposició dels diferents avantatges que podria comportar el fet de crear una Associació d’aquest tipus a la nostra Vila, que agrupi a totes les empreses del poble, siguin comerços, allotjaments o professionals de tots els sectors.

Degut al poc nombre de professionals i empreses de Prades, no és lògic crear una associació per sectors empresarials concrets. El que es proposa, en el cas dels pobles petits com Prades, és crear una única associació que ens agrupi a tots.
Segons les explicacions, una associació serviria per a donar a conèixer el poble a la resta del món, sol·licitar i rebre ajuts, tenir un sol canal de comunicació amb la administració, ... En definitiva fer-nos més forts davant un mon cada vegada més global i competitiu.


Es tractaria de potenciar el que Prades i els seus voltants pot oferir a tots els visitants. Una associació, permetria organitzar fires, festes, actes i esdeveniments perquè la gent conegui el poble i hi vingui a passar uns dies, pel benefici comú.

Molts són els avantatges de crear-la i pocs els inconvenients. Els assistents a la reunió van estar tots d’acord en crear-la, ara nomès falta crear una petita junta, elaborar uns estatuts i tirar la idea endavant pel benefici comú.
Al final de la xerrada, els assistents a l’acte van convocar una reunió pel proper divendres dia 6 de novembre, a les 8 del vespre, en la qual es determinaria una petita junta provisional i uns estatuts per a poder tirar el projecte endavant i començar a treballar.
Durant aquesta setmana es farà difusió per part dels assistents a la resta de comerços que no van estar presents a la jornada per tal d’informar-los sobre l’associació i els avantatges que tindràn per formar-ne part.